Środki spożywcze wprowadzane pierwszy raz do obrotu - procedura wyjaśniająca
Podstawowym obowiązkiem przedsiębiorcy produkującego lub wprowadzającego żywność do obrotu jest zapewnienie bezpieczeństwa zdrowotnego produktu.
21.08.2009Podstawowym obowiązkiem przedsiębiorcy produkującego lub wprowadzającego żywność do obrotu jest zapewnienie bezpieczeństwa zdrowotnego produktu.
21.08.2009W obowiązującym stanie prawnym nałożono na lekarzy prawo, ale i obowiązek doskonalenia zawodowego1. Jedną z form tego procesu może być szkolenie specjalizacyjne ( 2 rozporządzenia Ministra Zdrowia z...
07.08.2009Zgodnie z art. 415 1 ustawy z dnia 23 kwietnia 1964 r. - Kodeks cywilny (Dz. U. Nr 16, poz. 93 z późn. zm.) każdy, kto z winy swej wyrządził drugiemu szkodę, obowiązany jest do jej naprawienia. Za...
24.07.2009Artykuł analizuje możliwości zawierania przez jednostki samorządu terytorialnego umw wświetle konstytucyjnej zasady legalizmu.
20.07.2009Temat komercyjnych świadczeń opieki zdrowotnej udzielanych przez zakłady opieki zdrowotnej posiadające kontrakty z Narodowym Funduszem Zdrowia, budzi bardzo duże zainteresowanie. Niniejsze...
19.06.2009