Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia wprowadziła (Dz. U. Nr 171, poz. 1225 z późn. zm.; dalej jako: u.b.ż.ż.) w art. 73-78 ustawowe zmiany w zakresie...
28.08.2009Komentowany wyrok stanowi dość ciekawą egzemplifikację potwierdzającą słuszność stanowiska wybitnego francuskiego pisarza i filozofa doby oświecenia - Woltera1, ktry mawiał, że lepsze jest wrogiem...
26.08.2009Podstawowym obowiązkiem przedsiębiorcy produkującego lub wprowadzającego żywność do obrotu jest zapewnienie bezpieczeństwa zdrowotnego produktu.
21.08.2009W obowiązującym stanie prawnym nałożono na lekarzy prawo, ale i obowiązek doskonalenia zawodowego1. Jedną z form tego procesu może być szkolenie specjalizacyjne ( 2 rozporządzenia Ministra Zdrowia z...
07.08.2009