KOMISJA WSPÓLNOT EUROPEJSKICH,uwzględniając Traktat ustanawiający Europejską Wspólnotę Gospodarczą,
uwzględniając rozporządzenie Rady nr 121/67/EWG z dnia 13 czerwca 1967 r. w sprawie wspólnej organizacji rynku wieprzowiny (1), ostatnio zmienione rozporządzeniem (EWG) nr 777/71 (2), w szczególności jego art. 4 ust. 6 i art. 5 ust. 3,
a także mając na uwadze, co następuje;
rozporządzenie Komisji (EWG) nr 391/68 z dnia 1 kwietnia 1968 r. ustanawiające szczegółowe zasady interwencyjnego skupu wieprzowiny (3), ostatnio zmienione rozporządzeniem (EWG) nr 2665/70 (4), przyjęło szczegółowe zasady skupu interwencyjnego, składowania i sprzedaży wieprzowiny przez agencje interwencyjne Państw Członkowskich;
rozporządzenie (EWG) nr 2665/70 uzupełniło wymienione zasady, w szczególności w odniesieniu do temperatury zamrażania, temperatury składowania oraz pakowania;
istnieje rozbieżność między tekstami w wersji francuskiej i włoskiej a tekstami w innych językach Wspólnoty, w zakresie zasad dodatkowych, które w ten sposób nie są zgodne ze środkami przyjętymi w ramach procedury przewidzianej w art. 24 rozporządzenia nr 121/67/EWG; dlatego konieczne jest skorygowanie wyżej wymienionych wersji językowych rozporządzenia (EWG) nr 391/68;
środki przewidziane w niniejszym rozporządzeniu są zgodne z opinią Komitetu Zarządzającego ds. Wieprzowiny,
PRZYJMUJE NINIEJSZE ROZPORZĄDZENIE:
Niniejsze rozporządzenie wiąże w całości i jest bezpośrednio stosowane we wszystkich Państwach Członkowskich.Sporządzono w Brukseli, dnia 30 kwietnia 1971 r.
|
W imieniu Komisji |
|
Franco M. MALFATTI |
|
Przewodniczący |
______
(1) Dz.U. 117 z 19.6.1967, str. 2283/67.
(2) Dz.U. L 85 z 15.4.1971, str. 30.
(3) Dz.U. L 80 z 2.4.1968, str. 5.
(4) Dz.U. L 284 z 30.12.1970, str. 55.