KOMISJA WSPÓLNOT EUROPEJSKICH,uwzględniając Traktat ustanawiający Wspólnotę Europejską,
uwzględniając rozporządzenie Rady (WE) nr 1255/1999 z dnia 17 maja 1999 r. w sprawie wspólnej organizacji rynków w sektorze mleka i przetworów mlecznych (1), w szczególności jego art. 10 lit. b),
a także mając na uwadze, co następuje:
(1) Artykuł 6 ust. 1 rozporządzenia Komisji (WE) nr 2659/94 (2) przewiduje przyznawanie kwot pomocy w odniesieniu do prywatnego składowania serów Grana padano, Parmigiano - Reggiano i Provolone. Aby uwzględnić zmiany kosztów składowania oraz przewidywalne zmiany cen rynkowych, należy zmienić te kwoty.
(2) Należy zatem odpowiednio zmienić rozporządzenie (WE) nr 2659/94.
(3) Komitet Zarządzający ds. Mleka i Przetworów mlecznych nie wydał opinii w terminie ustalonym przez jego przewodniczącego.
PRZYJMUJE NINIEJSZE ROZPORZĄDZENIE:
Niniejsze rozporządzenie wiąże w całości i jest bezpośrednio stosowane we wszystkich Państwach Członkowskich.Sporządzono w Brukseli, dnia 1 lipca 2004 r.
|
W imieniu Komisji |
|
Franz FISCHLER |
|
Członek Komisji |
______
(1) Dz.U. L 160 z 26.6.1999, str. 48. Rozporządzenie ostatnio zmienione rozporządzeniem Komisji (WE) nr 186/2004 (Dz.U. L 29 z 3.2.2004, str. 6).
(2) Dz.U. L 284 z 1.11.1994, str. 26. Rozporządzenie ostatnio zmienione rozporządzeniem (WE) nr 830/2003 (Dz.U. L 120 z 15.5.2003, str. 13).