ROZPORZĄDZENIE KOMISJI (WE) NR 1794/2002
z dnia 9 października 2002 r.
zawierające sprostowanie rozporządzenia (WE) nr 1249/2002 zmieniającego rozporządzenie (WE) nr 2366/98 ustanawiające szczegółowe zasady stosowania systemu pomocy produkcyjnej w odniesieniu do oliwy z oliwek na lata gospodarcze 1998/99, 1999/2000, 2000/01, 2001/02, 2002/03 i 2003/04
KOMISJA WSPÓLNOT EUROPEJSKICH,uwzględniając Traktat ustanawiający Wspólnotę Europejską,
uwzględniając rozporządzenie Rady nr 136/66/EWG z dnia 22 września 1966 r. w sprawie ustanowienia wspólnej organizacji rynku olejów i tłuszczów(1), ostatnio zmienione rozporządzeniem (WE) nr 1513/2001(2), w szczególności jego art. 5,
uwzględniając rozporządzenie Rady (EWG) nr 2261/84 z dnia 17 lipca 1984 r. ustanawiające ogólne zasady udzielania pomocy produkcyjnej w odniesieniu do oliwy z oliwek oraz pomocy dla organizacji producentów oliwy z oliwek(3), ostatnio zmienione rozporządzeniem (WE) nr 1639/98(4), w szczególności jego art. 19,
uwzględniając rozporządzenie Rady (WE) nr 1638/98 z dnia 20 lipca 1998 r. zmieniające rozporządzenie nr 136/66/EWG w sprawie ustanowienia wspólnej organizacji rynku olejów i tłuszczów(5), ostatnio zmienione rozporządzeniem (WE) nr 1513/2001, w szczególności jego art. 4,
a także mając na uwadze, co następuje:
(1) W wyniku kilku błędów urzędniczych art. 1 ust. 1 i 2 rozporządzenia (WE) nr 1249/2002(6) należy poprawić.
(2) Środki przewidziane w niniejszym rozporządzeniu są zgodne z opinią Komitetu Zarządzającego ds. Olejów i Tłuszczów,
PRZYJMUJE NINIEJSZE ROZPORZĄDZENIE:
Niniejsze rozporządzenie wiąże w całości i jest bezpośrednio stosowane we wszystkich Państwach Członkowskich.Sporządzono w Brukseli, dnia 9 października 2002 r.
|
W imieniu Komisji |
|
Franz FISCHLER |
|
Członek Komisji |
______
(1) Dz.U. 172 z 30.9.1966, str. 3025/66.
(2) Dz.U. L 201 z 26.7.2001, str. 4.
(3) Dz.U. L 208 z 3.8.1984, str. 3.
(4) Dz.U. L 210 z 28.7.1998, str. 38.
(5) Dz.U. L 210 z 28.7.1998, str. 32.
(6) Dz.U. L 183 z 12.7.2002, str. 5.