(Dziennik Urzędowy Wspólnot Europejskich L 119 z dnia 20 maja 2000 r.)(Polskie wydanie specjalne, rozdział 3, tom 29, s. 101)
(Dz.U.UE L z dnia 20 maja 2000 r.)
1. Strona 101, art. 1 pkt 3 - art. 14b ust. 1:
zamiast: "(...) kawałki drobiu mogą być wprowadzanie do obrotu między firmami lub do handlu we Wspólnocie, jedynie (...)",
powinno być: "(...) kawałki tusz drobiu mogą być wprowadzane do obrotu w ramach działalności gospodarczej lub handlu wewnątrz Wspólnoty, jedynie (...)".
2. Strona 101, art. 1 pkt 3 - art. 14b ust. 1 lit c):
zamiast: "(...) nogi, nogi z kawałkami grzbietu, ćwiartki z nogami, ze skóra;",
powinno być: "(...) nogi, nogi z kawałkiem grzbietu, ćwiartki tylne, ze skórą;".
3. Strona 101, art. 1 pkt 3 - art. 14b ust. 1 lit f):
zamiast: "uda indycze, podudzia, nogi, ze skórą;",
powinno być: "uda indyka, podudzia, nogi, ze skórą;".
4. Strona 101, art. 1 pkt 3 - art. 14b ust. 1 lit. g):
zamiast: "pozbawione kości mięso indycze z nóg, bez skóry.",
powinno być: "pozbawione kości mięso z nóg indyka, bez skóry.".
5. Strona 102, art. 1 pkt 3 - art. 14b ust. 2 tiret pierwsze:
zamiast: "regularne kontrole zaabsorbowanej wody przeprowadzane są w rzeźniach zgodnie z art. 14a ust. 3, takie w przypadku tusz kurcząt i indyków przeznaczonych do produkcji świeżego, mrożonego i głęboko mrożonego mięsa w kawałkach wymienionych w ust. 1. (...)",
powinno być: "regularne kontrole wchłoniętej wody przeprowadzane są w rzeźniach zgodnie z art. 14a ust. 3, także w przypadku tusz kurczaków i indyków przeznaczonych do produkcji świeżych, mrożonych i głęboko mrożonych kawałków wymienionych w ust. 1. (...)".
6. Strona 102, art. 1 pkt 4 tiret pierwsze;
zamiast: "pod lit. b) »ekstensywna hodowla w pomieszczeniu«:",
powinno być: "pod lit. b) »ekstensywny chów w pomieszczeniu«:".
7. Strona 102, art. 2:
zamiast: "(...) Jednakże pkt 2, 3 i 5 oraz art. 1 stosuje się od dnia (...)",
powinno być: "(...) Jednakże art. 1 pkt 2, 3 i 5 stosuje się od dnia (...)".
8. Strona 104, załącznik VIa pkt 1:
zamiast: "(...) Metoda polega na oznaczaniu zawartości wody i białek w próbkach (...) w czasie przetwarzania wchłonięta została (...)",
powinno być: "(...) Metoda wymaga oznaczenia zawartości wody i białka w próbkach (...) w czasie procesu wchłonięta została (...)".
9. Strona 104, załącznik VIa pkt 2 akapit pierwszy:
zamiast: "(...) pierś indycza, filet z piersi indyczej i pozbawione kości mięso i nogi: porcje ok. 100 g (...)",
powinno być: "(...) pierś indyka, filet z piersi indyka i pozbawione kości mięso z nogi: porcje ok. 100 g (...)".
10. Strona 104, załącznik VIa pkt 3 akapit drugi:
zamiast: "(...) w kawałkach drobiu oznaczana będzie na podstawie zawartości białek w kawałkach, która może być powiązana z zawartością wód fizjologicznych.",
powinno być: (...) w kawałkach tuszy będzie obliczona na podstawie zawartości białka w kawałkach tuszy, która może być powiązana z zawartością wody fizjologicznej.".
11. Strona 105, załącznik VIa pkt 5.3 lit. a):
zamiast: "(...) określa się wagę kawałków drobiu z dokładnością do (...)",
powinno być: "(...) określa się masę kawałków tusz z dokładnością do (...)".
12. Strona 105, załącznik VIa pkt 5.6:
zamiast: "(...) przelicza się na zawartość białek surowych określoną (...)",
powinno być: "(...) przelicza się na zawartość białka surowego określoną (...)".
13. Strona 105, załącznik VIa pkt 6.1 lit b);
zamiast: "(...) wartości aP5/100, a ciężar białka (RP5) odpowiada (...)",
powinno być: "(...) wartości aP5/100, a masa białka (RP5) odpowiada (...)".
14. Strona 105, załącznik VIa pkt 6.2:
zamiast: "(...) podzielenie odpowiednio W5 i P5 przez pięć.",
powinno być: "(...) podzielenie odpowiednio W5 i RP5 przez pięć.".
15. Strona 105, załącznik VIa pkt 6.3, tiret drugie:
zamiast: "nogi i ćwiartki kurczaka z nogami: 3,78 ± 0,19".
powinno być: "nogi i ćwiartki tylne kurczaka: 3,78 ± 0,19".
16. Strona 105, załącznik VIa pkt 6.3, tiret czwarte:
zamiast: "nogi indycze: 3,58 ± 0,15",
powinno być: "nogi indyka: 3,58 ± 0,15".
17. Strona 105, załącznik VIa, tabela, kolumna pierwsza wiersz trzeci:
zamiast: "Uda z kurczaka, podudzia, nogi, nogi z kawałkiem grzbietu, ćwiartki z nogą, ze skóra",
powinno być: "Uda z kurczaka, podudzia, nogi, nogi z kawałkiem grzbietu, ćwiartki tylne, ze skórą".
18. Strona 105, załącznik VIa, tabela, kolumna pierwsza wiersz czwarty:
zamiast: "Filet z piersi indyczej; bez skóry",
powinno być: "Filet z piersi indyka; bez skóry".
19. Strona 105, załącznik VIa, tabela, kolumna pierwsza wiersz piąty:
zamiast: "Pierś indycza, ze skórą",
powinno być: "Pierś indyka, ze skórą".
20. Strona 106, załącznik VIa, tabela, kolumna pierwsza wiersz szósty:
zamiast: "Uda, podudzia, nogi indycze, ze skórą",
powinno być: "Uda, podudzia, nogi indyka, ze skórą".
21. Strona 106, załącznik VIa, tabela, kolumna pierwsza wiersz siódmy:
zamiast: "Pozbawione kości mięso z nóg indyczych, bez skóry",
powinno być: "Pozbawione kości mięso z nóg indyka, bez skóry".