Powiadomienie o wspólnotowych wytycznych dobrej praktyki(2010/C 206/03)
(Dz.U.UE C z dnia 30 lipca 2010 r.)
Na podstawie wyników przeprowadzonej oceny Stały Komitet ds. Łańcucha Żywnościowego i Zdrowia Zwierząt zgodził się na publikację tytułów i adresów internetowych następujących wspólnotowych wytycznych dobrej praktyki, zgodnie z art. 22 rozporządzenia (WE) nr 183/2005 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 12 stycznia 2005 r. ustanawiającego wymagania dotyczące higieny pasz(1) lub z art. 9 rozporządzenia (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych(2).
Tytuł: Wspólnotowe wytyczne dobrej praktyki higienicznej w dziedzinie zarządzania rynkiem hurtowym w Unii Europejskiej
Autor: World Union of Wholesale Markets, European Regional Section (Światowe Stowarzyszenie Rynków Hurtowych, sekcja europejska)
Adres internetowy:
http://ec.europa.eu/food/food/biosafety/hygienelegislation/good_practice_en.htm
Tytuł: Europejskie wytyczne dobrej praktyki higienicznej dotyczące zbioru, przechowywania, transportu i sprzedaży zbóż, nasion oleistych i roślin białkowych
Autor: Coceral i Cogeca
Adres internetowy:
http://ec.europa.eu/food/food/animalnutrition/feedhygiene/guide_goodpractice_en.htm
http://ec.europa.eu/food/food/biosafety/hygienelegislation/good_practice_en.htm
Tytuł: F.E.D.I.A.F. Wytyczne dobrej praktyki dotyczące wytwarzania bezpiecznej karmy dla zwierząt domowych, wersja z marca 2010 r.
Autor: European Pet Food Industry Federation F.E.D.I.A.F. (Europejska Federacja Przemysłu Żywieniowego Zwierząt Domowych)
Adres internetowy:
http://ec.europa.eu/food/food/animalnutrition/feedhygiene/guide_goodpractice_en.htm
Tytuł: Europejskie wytyczne dobrej praktyki dotyczące przemysłowej produkcji bezpiecznych materiałów paszowych
Autor: European Feed Ingredients Platform (Europejska Platforma ds. Składników Paszowych)
Adres internetowy:
http://ec.europa.eu/food/food/animalnutrition/feedhygiene/guide_goodpractice_en.htm
______
(1) Dz.U. L 35 z 8.2.2005, s. 1.
(2) Dz.U. L 139 z 30.4.2004, s. 1.