Sprostowanie do rozporządzenia Komisji (UE) 2017/978 z dnia 9 czerwca 2017 r. zmieniającego załączniki II, III i V do rozporządzenia (WE) nr 396/2005 Parlamentu Europejskiego i Rady w odniesieniu do najwyższych dopuszczalnych poziomów pozostałości fluopyramu; heksachlorocykloheksanu (HCH), alfa-izomer; heksachlorocykloheksanu (HCH), beta-izomer; heksachlorocykloheksanu (HCH), suma izomerów, z wyjątkiem gamma izomeru; lindanu (izomer gamma heksachlorocykloheksanu (HCH)); nikotyny i profenofosu w określonych produktach lub na ich powierzchni
(Dziennik Urzędowy Unii Europejskiej L 151 z dnia 14 czerwca 2017 r.)(Dz.U.UE L z dnia 16 stycznia 2018 r.)
Strona 26, w załączniku, w zmianach do części B załącznika III do rozporządzenia (WE) nr 396/2005, w pkt 2 lit. b) ppkt (ii) w tabeli, w pozycjach dotyczących przypraw:
zamiast:
"0810000 |
Przyprawy nasienne |
0,05 (*) |
0810010 |
Anyż/Anyżek/Biedrzeniec anyż |
0,05 (*) |
0810020 |
Kminek czarny/Czarny kmin |
0,05 (*) |
0810030 |
Seler |
0,05 (*) |
0810040 |
Kolendra siewna |
0,05 (*) |
0810050 |
Kmin rzymski |
0,05 (*) |
0810060 |
Koper ogrodowy |
0,05 (*) |
0810070 |
Koper włoski/Fenkuł włoski |
0,05 (*) |
0810080 |
Kozieradka pospolita |
0,05 (*) |
0810090 |
Gałka muszkatołowa |
0,05 (*) |
0810990 |
Pozostałe |
0,05 (*) |
0820000 |
Przyprawy owocowe |
0,07 (*) |
0820010 |
Ziele angielskie/pieprz angielski |
0,07 (*) |
0820020 |
Pieprz syczuański |
0,07 (*) |
0820030 |
Kminek zwyczajny |
0,07 (*) |
0820040 |
Kardamon malabarski |
0,07 (*) |
0820050 |
Jagody jałowca |
0,07 (*) |
0820060 |
Ziarna pieprzu (czarnego, zielonego i białego) |
0,07 (*) |
0820070 |
Wanilia |
0,07 (*) |
0820080 |
Tamarynd |
0,07 (*) |
0820990 |
Pozostałe |
0,07 (*)" |
Powinno być:
"0810000 |
Przyprawy nasienne |
|
0810010 |
Anyż/Anyżek/Biedrzeniec anyż |
0,05 (*) |
0810020 |
Kminek czarny/Czarny kmin |
0,05 (*) |
0810030 |
Seler |
0,05 (*) |
0810040 |
Kolendra siewna |
0,1 |
0810050 |
Kmin rzymski |
5 |
0810060 |
Koper ogrodowy |
0,05 (*) |
0810070 |
Koper włoski/Fenkuł włoski |
0,1 |
0810080 |
Kozieradka pospolita |
0,05 (*) |
0810090 |
Gałka muszkatołowa |
0,05 (*) |
0810990 |
Pozostałe |
0,05 (*) |
0820000 |
Przyprawy owocowe |
|
0820010 |
Ziele angielskie/pieprz angielski |
0,07 |
0820020 |
Pieprz syczuański |
0,07 |
0820030 |
Kminek zwyczajny |
0,07 |
0820040 |
Kardamon malabarski |
3 |
0820050 |
Jagody jałowca |
0,07 |
0820060 |
Ziarna pieprzu (czarnego, zielonego i białego) |
0,07 |
0820070 |
Wanilia |
0,07 |
0820080 |
Tamarynd |
0,07 |
0820990 |
Pozostałe |
0,07" |