(notyfikowana jako dokument nr C(2005) 2995)(Jedynie teksty w językach fińskim i szwedzkim są autentyczne)
(2005/611/WE)
(Dz.U.UE L z dnia 12 sierpnia 2005 r.)
KOMISJA WSPÓLNOT EUROPEJSKICH,
uwzględniając Traktat ustanawiający Wspólnotę Europejską,
uwzględniając rozporządzenie Rady (EWG) nr 3220/84 z dnia 13 listopada 1984 r. ustanawiające wspólnotową skalę klasyfikacji tusz wieprzowych(1), w szczególności jego art. 5 ust. 2,
a także mając na uwadze, co następuje:
(1) Decyzją Komisji 96/550/WE(2) zatwierdzono dwie metody klasyfikacji tusz wieprzowych w Finlandii.
(2) Rząd Finlandii skierował do Komisji wniosek o zatwierdzenie stosowania nowych wzorów na obliczanie zawartości chudego mięsa w tuszach w ramach istniejących metod klasyfikacji oraz przedstawił szczegółowe informacje wymagane na mocy art. 3 rozporządzenia Komisji (EWG) nr 2967/85 z dnia 24 października 1985 r. ustanawiającego szczegółowe zasady stosowania wspólnotowej skali klasyfikacji tusz wieprzowych(3).
(3) Analiza tego wniosku wykazała, że zostały spełnione warunki zatwierdzenia nowych wzorów.
(4) Należy zatem odpowiednio zmienić decyzję 96/550/WE.
(5) Środki przewidziane w niniejszej decyzji są zgodne z opinią Komitetu Zarządzającego ds. Wieprzowiny,
PRZYJMUJE NINIEJSZĄ DECYZJĘ:
Sporządzono w Brukseli, dnia 8 sierpnia 2005 r.
|
W imieniu Komisji |
|
Mariann FISCHER BOEL |
|
Członek Komisji |
______
(1) Dz.U. L 301 z 20.11.1984, str. 1. Rozporządzenie ostatnio zmienione rozporządzeniem (WE) nr 3513/93 (Dz.U. L 320 z 22.12.1993, str. 5).
(2) Dz.U. L 236 z 18.9.1996, str. 47.
(3) Dz.U. L 285 z 25.10.1985, str. 39. Rozporządzenie zmienione rozporządzeniem (WE) nr 3127/94 (Dz.U. L 330 z 21.12.1994, str. 43).