(94/383/WE)(Dz.U.UE L z dnia 8 lipca 1994 r.)
KOMISJA WSPÓLNOT EUROPEJSKICH,
uwzględniając Traktat ustanawiający Wspólnotę Europejską,
uwzględniając dyrektywę Rady 77/99/EWG z dnia 21 grudnia 1976 r. w sprawie problemów zdrowotnych wpływających na produkcję i wprowadzanie do obrotu produktów mięsnych oraz niektórych produktów pochodzenia zwierzęcego(1), ostatnio zmienioną dyrektywą 92/118/EWG(2), w szczególności jej art. 9 ust. 5,
a także mając na uwadze, co następuje:
należy ustanowić kryteria klasyfikacji zakładów w celu zapewnienia jednolitego stosowania dyrektywy 77/99/EWG;
Państwa Członkowskie przedstawiły Komisji kryteria, które przyjęły dla oceny czy zakład lub kategoria zakładów nie posiada struktury przemysłowej czy też przemysłowych zdolności produkcyjnych;
odstępstwa określone w art. 9 ust. 1 i 2 dyrektywy 77/99/EWG dotyczą wyłącznie struktury zakładów a nie wymagań w zakresie higieny ustanowionych we wspomnianej dyrektywie;
środki przewidziane w niniejszej decyzji są zgodne z opinią Stałego Komitetu Weterynaryjnego,
PRZYJMUJE NINIEJSZĄ DECYZJĘ:
Sporządzono w Brukseli, dnia 3 czerwca 1994 r.
|
W imieniu Komisji |
|
René STEICHEN |
|
Członek Komisji |
______
(1) Dz.U. L 26 z 31.1.1977, str. 85. Zaktualizowane dyrektywą 92/5/EWG (Dz.U. L 57 z 2.3.1992, str. 1).
(2) Dz.U. L 62 z 15.3.1993, str. 49.