KOMISJA WSPÓLNOT EUROPEJSKICH,uwzględniając Traktat ustanawiający Europejską Wspólnotę Gospodarczą,
uwzględniając rozporządzenie Rady (WE) nr 804/68 z dnia 27 czerwca 1968 r. w sprawie wspólnej organizacji rynku mleka i przetworów mlecznych(1), ostatnio zmienione rozporządzeniem (EWG) nr 231/87(2), w szczególności jego art. 6 ust. 7,
a także mając na uwadze, co następuje:
artykuł 5 rozporządzenia Komisji (EWG) nr 3143/85(3), ostatnio zmienionego rozporządzeniem (EWG) nr 3157/86(4), określa skład i sposób opisywania koncentratu masła w celu odróżnienia go od innych rodzajów masła; w świetle zdobytych doświadczeń wskazane jest wprowadzenie w wersji francuskiej sformułowań do wykorzystania na opakowaniach koncentratu masła, wskazane jest dodatkowe sformułowanie, które przypuszczalnie będzie bardziej zrozumiałe dla konsumenta;
środki przewidziane w niniejszym rozporządzeniu są zgodne z opinią Komitetu Zarządzającego ds. Mleka i Przetworów Mlecznych,
PRZYJMUJE NINIEJSZE ROZPORZĄDZENIE:
Niniejsze rozporządzenie wiąże w całości i jest bezpośrednio stosowane we wszystkich Państwach Członkowskich.Sporządzono w Brukseli, dnia 26 lutego 1987 r.
|
W imieniu Komisji |
|
Frans ANDRIESSEN |
|
Wiceprzewodniczący |
______
(1) Dz.U. L 148 z 28.6.1968, str. 13.
(2) Dz.U. L 25 z 28.1.1987, str. 3.
(3) Dz.U. L 298 z 12.11.1985, str. 9.
(4) Dz.U. L 294 z 17.10.1986, str. 8.