(2019/C 257/05)(Dz.U.UE C z dnia 31 lipca 2019 r.)
Niniejsza publikacja uprawnia do zgłoszenia sprzeciwu zgodnie z art. 51 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1151/2012 1 w terminie trzech miesięcy od daty niniejszej publikacji.
JEDNOLITY DOKUMENT
"PROVOLA DEI NEBRODI"
Nr UE: PDO-IT-02394 - 2.3.2018
ChNP (X) ChOG ()
Produkt o ChNP "Provola dei Nebrodi" to ser typu pasta filata ("z masy parzonej") produkowany z mleka krowiego. Produkuje się go w kilku odmianach: fresca (ser świeży), semi-stagionata (częściowo dojrzały), stagionata (dojrzały), sfoglia (płatkowaty) i con limone verde (z dodatkiem limonki). Ser przeznaczony do spożycia ma następujące cechy charakterystyczne:
Odesłanie do publikacji specyfikacji
(art. 6 ust. 1 akapit drugi niniejszego rozporządzenia)
Skonsolidowany tekst specyfikacji produktu znajduje się pod następującym adresem: http://www.politicheagricole.it/flex/cm/pages/ServeBLOB.php/L/IT/IDPagina/3335
lub
bezpośrednio na stronie głównej Ministerstwa Polityki Rolnej, Żywnościowej i Leśnej (www.politicheagricole.it) po otwarciu zakładki "Qualità" (na górze po prawej stronie ekranu), kliknięciu "Prodotti DOP IGP e STG" (po lewej stronie ekranu), a następnie odnośnika "Disciplinari di Produzione all'esame dell'UE".