Uprzednie zgłoszenie koncentracji(Sprawa nr COMP/M.4363 - Yum/Pizza Hut)
Sprawa kwalifikująca się do rozpatrzenia w ramach procedury uproszczonej
(2006/C 191/03)
(Tekst mający znaczenie dla EOG)
(Dz.U.UE C z dnia 15 sierpnia 2006 r.)
1. W dniu 8 sierpnia 2006 r. zgodnie z art. 4 rozporządzenia (WE) nr 139/20041) Komisja otrzymała zgłoszenie planowanej koncentracji, w wyniku której przedsiębiorstwo Yum! Restaurant Holdings ("Yum", Zjednoczone Królestwo), kontrolowane przez Yum Brands Inc. (USA), przejmuje w rozumieniu art. 3 ust. 1 lit. b) rozporządzenia Rady całkowitą kontrolę nad przedsiębiorstwem Pizza Hut UK Limited ("Pizza Hut", Zjednoczone Królestwo) w drodze zakupu udziałów.
2. Przedmiotem działalności gospodarczej przedsiębiorstw biorących udział w koncentracji jest:
– w przypadku Yum: holding zarządzający działalnością grupy Yum na rynku sieci restauracji,
– w przypadku Pizza Hut: operator i zarządca sieci restauracji.
3. Po wstępnej analizie Komisja uznała, że zgłoszona transakcja może wchodzić w zakres rozporządzenia (WE) nr 139/2004. Jednocześnie Komisja zastrzega sobie prawo do podjęcia ostatecznej decyzji w tej kwestii. Należy zauważyć, że zgodnie z obwieszczeniem Komisji w sprawie procedury uproszczonej stosowanej do niektórych koncentracji zgodnie z rozporządzeniem Rady (WE) nr 139/2004(2), sprawa ta kwalifikuje się do rozpatrzenia w ramach procedury określonej w tym obwieszczeniu.
4. Komisja zwraca się do zainteresowanych stron trzecich o zgłaszanie ewentualnych uwag na temat planowanej koncentracji.
Komisja musi otrzymać takie uwagi w nieprzekraczalnym terminie dziesięciu dni od daty niniejszej publikacji. Można je przesyłać do Komisji faksem (nr faksu: (32-2) 296 43 01 lub 296 72 44) lub listownie, podając numer referencyjny: COMP/M.4363 - Yum/Pizza Hut, na następujący adres Dyrekcji Generalnej ds. Konkurencji Komisji Europejskiej:
European Commission
Directorate-General for Competition,
Merger Registry
J-70
B-1049 Bruxelles/Brussel
______
(1) Dz.U. L 24 z 29.1.2004, str. 1.
(2) Dz.U. C 56 z 5.3.2005, str. 32.