Czy w zakładach przetwórstwa rybnego są zieleńce?

BHP

Rozporządzenie Ministrw Pracy i Opieki Społecznej oraz Zdrowia z dnia 14 listopada 1952 r. w sprawie bezpieczeństwa i higieny pracy w zakładach przetwrstwa rybnego (Dz. U. Nr 47, poz. 317) dalej...

21.03.2011

Podnoszenie kwalifikacji zawodowych przez pracownika

BHP

Pracownik wykwalifikowany zazwyczaj jest pracownikiem lepszym, bardziej kompetentnym. Powoduje to, że inwestycja w naukę może przynieść pracodawcy sporo korzyści zwróci się poprzez efekty pracy...

16.03.2011

Prawo stare i nowe

BHP

O jakości aktw prawnych świadczy ich przydatność mimo upływu czasu. Czy ustalone ponad pł wieku temu wymagania dotyczące bhp przy obsłudze suwnic elektrycznych mogą być nadal aktualne? Mogą. A czy...

14.03.2011

Zabezpieczenie ładunków w transporcie

BHP

Brak jest w polskim prawie przepisw szczegłowych wskazujących sposoby dobrego zabezpieczania przesyłek. Pozostawienie swobody przewoźnikom oraz brak świadomości z możliwych konsekwencji często kończy...

09.03.2011

Jak chronić skórę dłoni?

BHP

Coraz powszechniejszym problemem pracowników są zmiany chorobowe na skórze rąk. Są one spowodowane nadmierną ilością substancji chemicznych w środowisku, częstym zanurzaniem rąk w wodzie, czy...

09.03.2011