Promocja książki odbędzie się w środę 19 listopada w Empik Junior w Warszawie przy ul. Marszałkowskiej 116/122 (godzina 13.00, I piętro).
Książka zawiera przepisy, ktore przez rok prawnicy przygotowywali podczas warsztatów kulinarnych w 12 restauracjach w czterech miastach w Polsce. Są to wybrane przepisy przez uznanych szefow kuchni i restauratorów, ktorzy te warsztaty prowadzili (Agnieszka Kreglicka, Kurt Scheller, Andrzej Polan, Robert Sowa). Warsztaty kulinarne odbywaly się w ramach IV akcji charytatywnej pt.: Smaki Nieba i Ziemi, organizowanej przez Fundację Między Niebem a Ziemią.
W spotkaniu promocyjnym wezmą udział min. współtwórcy książki: Kurt Scheller, Andrzej Polan oraz uczestnicy akcji „Smaki Nieba i Ziemi”, tj.: prawnicy i biznesmeni (m.in. adwokat Piotr Schramm i radca prawny Sylwia Zarzycka, prezes zarządu pomagającej chorym dzieciom Fundacji Między Niebem a Ziemią.
Czytaj: O pasjach i pomaganiu - II akcja charytatywna Fundacji "Między Niebem a Ziemią">>>
Poza prezentacją nowej książki, podczas spotkania odbędzie się panel dyskusyjny na temat pomagania. W jego ramach podjęte zostaną takie m.in. tematy:
- Jak zaangażować prawników i biznesmenów w pomaganie? Integracja środowiska polskich prawników wokół idei pomagania.
- Jak przeżyć ze śmiertelnie chorym dzieckiem za 1280 zł miesięcznie?
- Krótkie, poruszające filmy dokumentalne o życiu polskich rodzin dotkniętych śmiertelną chorobą dzieci.
- Jak i po co najwięksi Polscy prawnicy gotują pod okiem sław kulinarnych. Relacja filmowa.
Wstęp na promocję wolny. Po promocji książka będzie do nabycia we wszystkich salonach Empik w Polsce, a cały dochód z niej trafi na pomoc podopiecznym Fundacji Między Niebem a Ziemią.
Prawnicy i kucharze napisali książkę by pomóc chorym dzieciom
Smaki Nieba i Ziemi to tytuł książki kucharskiej napisanej przez kucharzy i prawników. Dochód z jej sprzedaży trafi do fundacji opiekującej się nieuleczalnie chorymi dziećmi.