Usługi gastronomiczne z towaru powierzonego przez zleceniodawcę są opodatkowane stawką 8,5 proc.
Od września 2013 r. osoba fizyczna otworzyła działalność gospodarczą, w ramach której świadczy usługi gastronomiczne dla jednej firmy. Usługę tą świadczy z produktów firmy, dla której pracuje. Wystawia rachunek na kwotę 10.000 zł miesięcznie, nie ponosząc z tego tytułu żadnych kosztów.Czy taka usługa gastronomiczna może być opodatkowana ryczałtem ze stawką 3%?
W systemie LEX znajdziesz zagadnienie powiązane z tym artykułem:
Czytaj więcej w systemie informacji prawnej LEX
To zagadnienie zawiera:
{"dataValues":[45132,9311,723,213,105,3],"dataValuesNormalized":[17,4,1,1,1,1],"labels":["Orzeczenia i pisma urz\u0119dowe","Pytania i odpowiedzi","Komentarze i publikacje","Akty prawne","Procedury","Wzory i narz\u0119dzia"],"colors":["#EA8F00","#940C72","#007AC3","#85BC20","#E5202E","#232323"],"maxValue":55487,"maxValueNormalized":20}
Czytaj więcej w systemie informacji prawnej LEX