W ramach programu ma powstać Ogólnopolskie Centrum Edukacji Żywieniowej i Zdrowego Żywienia, którego celem będzie stworzenie bazy edukacyjnej na temat znaczenia żywności i żywienia dla zdrowia, na temat zapobiegania otyłości i chorobom z nią związanym. 

Czytaj:
 Cukrzyca lubi śmieciowe jedzenie>>>

Dzieci w wieku od 0 do 5 lat będą objęte badaniami ryzyka otyłości, tak, aby można było zainterweniować jak najwcześniej, a rodziny, u których stwierdzi się ryzyko otyłości, będą kierowane na sesje terapeutyczne.

Eksperci chwalą program, jednak wskazują na zbyt małą ilość pieniędzy przeznaczonych na jego realizację.

Cały artykuł www.gazetaprawna.pl

Dowiedz się więcej z książki
Zagrożenia zdrowia publicznego. Zdrowie człowieka a środowisko. Część 2
  • rzetelna i aktualna wiedza
  • darmowa wysyłka od 50 zł