(notyfikowana jako dokument nr C(2006) 1982)(jedynie tekst w języku czeskim jest autentyczny)
(2006/383/WE)
(Dz.U.UE L z dnia 2 czerwca 2006 r.)
KOMISJA WSPÓLNOT EUROPEJSKICH,
uwzględniając Traktat ustanawiający Wspólnotę Europejską,
ZAŁĄCZNIKI
uwzględniając rozporządzenie Rady (EWG) nr 3220/84 z dnia 13 listopada 1984 r. ustanawiające wspólnotową skalę klasyfikacji tusz wieprzowych(1), w szczególności jego art. 5 ust. 2,
a także mając na uwadze co następuje:
(1) Decyzją Komisji 2005/1/WE(2) zatwierdzono cztery metody klasyfikacji tusz wieprzowych w Republice Czeskiej.
(2) Republika Czeska skierowała do Komisji wniosek o zatwierdzenie dwóch nowych metod klasyfikacji tusz wieprzowych oraz przedstawiła wyniki próbnego rozbioru przedkładając drugą część protokołu przewidzianego w art. 3 ust. 3 rozporządzenia Komisji (EWG) nr 2967/85 z dnia 24 października 1985 r. ustanawiającego szczegółowe zasady stosowania wspólnotowej skali klasyfikacji tusz wieprzowych(3).
(3) Analiza tego wniosku wykazała, że zostały spełnione warunki zatwierdzenia nowych metod.
(4) Z uwagi na warunki techniczne w ubojniach Republika Czeska zwróciła się z wnioskiem o ustalenie limitu stosowania metody klasyfikacji "Zwei-Punkte-Messverfahren (ZP)" zgodnie z wcześniej określoną ilością tygodniową wyrażoną poprzez roczną średnią.
(5) Należy zatem odpowiednio zmienić decyzję 2005/1/WE.
(6) Środki przewidziane w niniejszej decyzji są zgodne z opinią Komitetu Zarządzającego ds. Wieprzowiny,
PRZYJMUJE NINIEJSZĄ DECYZJĘ:
Sporządzono w Brukseli, dnia 22 maja 2006 r.
|
W imieniu Komisji, |
|
Mariann FISCHER BOEL |
|
Członek Komisji |
______
(1) Dz.U. L 301 z 20.11.1984, str. 1. Rozporządzenie ostatnio zmienione rozporządzeniem (WE) nr 3513/93 (Dz.U. L 320 z 22.12.1993, str. 5).
(2) Dz.U. L 1 z 4.1.2005, str. 8.
(3) Dz.U. L 285 z 25.10.1985, str. 39. Rozporządzenie zmienione rozporządzeniem (WE) nr 3127/94 (Dz.U. L 330 z 21.12.1994, str. 43).